Tworzymy autorską, prostą i szczerą kuchnię w wydaniu comfort food. Nasza przekrojowa karta zbudowana jest tak, by każdy znalazł u nas coś dla siebie. Nieważne czy planujesz oficjalne spotkanie biznesowe, romantyczną randkę czy luźny wypad ze znajomymi - jesteśmy gotowi stanąć na wysokości każdego zadania i spełniać różnorodne oczekiwania.
Stawiamy na obfitość i przystępność oferty. Wobec tego możesz liczyć na nas również w kwestii szybkich i pysznych lunchy w tygodniu czy oferty na wynos/ z dowozem.
Wierzymy, że wszystkie te nurty da się łączyć w naszej autorskiej formule niezobowiązującej, nowoczesnej kantyny, gdzie piękna miejskość przeplata się z doskonałym smakiem. Zapraszamy.
Nasz Szef Kuchni - Adrian Feliks, w porozumieniu z Łukaszem Januszem ze Współwinnych Kraków, kilka razy do roku opracowuje dla Was karty pełne kunsztu ukrytego w świetnym produkcie oraz wkładki wypełnione sezonowymi przysmakami.
Inspirujemy się głównie południem kontynentu, stąd sporo u nas tapas, czyli małych porcji, które pozwalają dzielić się kulinarnymi doznaniami z najbliższymi. Bez obaw sięgamy po amerykański czy azjatycki street food, ale nie stronimy też od polskiej kuchni z nowoczesnym twistem.
Wierzymy, że punktem wyjścia do powstania każdego dania jest jakość produktów. Właśnie dlatego jako jedyni na Śląsku serwujemy ostrygi, wyławiane przy Gościach ze specjalistycznego akwarium, które wytwarza warunki (zasolenie, wilgotność, pływ wody) identyczne z ich naturalnym ekosystemem.
Dzięki aparaturze, którą sprowadziliśmy do Polski aż z RPA skosztujesz u nas tego wybitnego afrodyzjaku bez utraty jakości, gdyż zostanie otwarty na Twoich oczach i podany wedle uznania - z kieliszkiem prosecco, szampana, weneckiego bellini lub nawet cocktailu Bloddy Marry. Ucztę czas zacząć!
Restauracja wegetariańska lub wegańska w Katowicach? Cóż, nie możemy się tak nazwać w 100%, ale nie dyskredytujemy żadnych upodobań kulinarnych!
Około 30% naszej karty to pozycje dla miłośników kuchni roślinnej - od przystawek, przez sałatki, zupy, kanapki aż na daniach głównych i deserach kończąc. Jeśli chcesz spróbować wege-kuchni inspirowanej comfortfood'em z całego świata, to świetnie trafił_ś!
PS. Kids menu również zawiera pozycje wege ;)
Życie nie zawsze układa się tak, jak chcemy. Ale zawsze jest pizza.
- Rachel Hauck
Podstawą każdego włoskiego wypieku jest jego ciasto. Ilu ludzi tyle szkół, więc i my przez lata wypracowaliśmy swoją unikatową recepturę na ciasto do pizzy i panuzzo. Nie za cienkie, na pewno nie grube, niezbyt lejące i dobrze wypieczone - dla nas po prostu idealne. Do tego kilka prostych, ale doskonałej jakości składników od renomowanych importerów i już po pierwszym kęsie jesteśmy w słonecznej Italii.
Nasze autorskie zakwasy dokarmiany nieprzerwanie od kilku lat. Jeśli szukacie smaku prawdziwego chleba - chrupkiego, gęstego, ciężkiego i ciągnącego się od glutenu - to świetnie trafiliście. Pięknie wypieczone, pszenne i żytnie bochny są współtwórcami niejednego zachwytu nad tatarem, czy wegańską pastą, które serwujemy w lokalu.
Wychodząc naprzeciw prośbom naszych Gości umożliwiliśmy także zakup pieczywa na wynos, aby można było dzielić się nim z najbliższymi w domowym zaciszu. Gwarantujemy, że wystarczą do niego dobre masło lub oliwa i pół bochenka znika w mgnieniu oka.
Nie ograniczamy się tylko do chleba - w naszych piecach wypiekamy także paluchy chlebowe, focaccie i inne specjały, które służą jako wspaniałe, naturalne dodatki do naszych dań.
Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie lub osobiście w godzinach funkcjonowania restauracji.
Jeśli planujesz większe wydarzenie i potrzebujesz ustalić wcześniej szczegóły menu, układ stołów, kwestię open baru i tym podobne przejdź od razu do podstrony oferta lub napisz maila.